Príprava zajaca

Podarilo sa ti uloviť prvého zajaca, prišla chvíľa, keď ho musíš pripraviť na konzumáciu. Teraz nasleduje tá horšia stránka veci.

 

Zajace na nachádzajú na ktoromkoľvek mieste na svete a slúžia ako vhodná potrava na prežitie (v prípade, že konzumujeme iba zajace, nie je možné zostať nažive, totiž na strávenie zajačieho mäsa treba viac energie, ako zajačie mäso dá organizmu). Je dôležité vedieť, ako zajaca pripraviť na konzumáciu. Najprv palcom silno stlač jeho brucho smerom dole. To vyženie prípadný moč z mechúra zajaca. Nie je príjemné konzumovať mäso s príchuťou moču. Potom nadvihni kožu na bruchu a veľmi ostrým nožom ju narež od hrudnej časti až k otvoru konečníka (A). Kožu oddeľ od brucha, potom veľmi opatrne narež brušnú stenu (B) bez toho, aby si poškodil akýkoľvek vnútorný orgán. Lyžicou alebo nožnom vyrež vnútornosti zajaca. Potom narež aj ostatné časti kože, pozdĺž nôh, potom smerom dole, vzápätí kožu vcelku stiahni (C a D). Odrež hlavu zajaca, umy telo a môžeš variť.