Príprava čaju


Ihličnany sú na prvý pohľad nezdajú veľmi sľubným pokrmom na prežitie. Ale okrem toho, že disponujú jedlými semenami, môžeme z nich pripraviť osviežujúci nápoj.

 

Druhým spôsobom prípravy jedla na prežitie je varenie, najmä v prípade takých tvrdých zelenín a častí rastlín, ktoré treba pred konzumáciou zmäkčiť. Po skončení varenia vodu nevylievaj. Keď si uvaril zeleninu, voda uchová väčšinu užitočných látok pochádzajúcich z jedla, preto ju po vychladnutí môžeš vypiť. V prírode si aj z dvoch čajových lyžičiek rozdrveného ihličia a pohára vody môžeš pripraviť čaj. Najprv daj zovrieť vodu, aby bola bezpečne konzumovateľná, potom ju stiahni z ohňa a nasyp do nej ihličie. (Pri zbere ihličia vyberaj najzelenšie a najčerstvejšie, keďže majú lepšiu chuť ako staršie). Ihličie nechaj vo vode aspoň desať minút. Potom tekutinu preceď cez kus látky do druhej nádoby, yb ihličie zostalo na látke. Tým je osviežujúci, chutný čaj hotový.