Prečo pri love využívať fotopasce?

Dátum zverejnenia: So, 10/22/2022 - 20:57

Fotopasce sa medzi poľovníkmi tešia stále väčšej obľube. Asi medzi nami nie je poľovník, ktorý by fotopascu aspon z počutia nepoznal. Staršia generácia našich kolegov sa použitiu fotopasce často bráni, no po zistení, aké benefity fotopasca prináša, sú to práve oni, kto poprosí mladších kolegov o pomoc s výberom a nastavením fotopasce. Prečo teda fotopasce používať?

 

Šetria náš čas

Poznáte to. Spod posedu pravidelne mizne zákrm a vy už niekoľký večer napäto čakáte, kedy sa zver konečne ukáže. Tá sa však nikam neponáhľa a naše miesto nemusí navštevovať každý deň a už vôbec nie hneď večer po zotmení.

V tomto okamihu je správny čas siahnuť po fotopasci. Tá bude vaše miesto “strážiť” počas toho, čo budete vy doma s manželkou alebo s flintou na inom mieste. Už o pár dní vďaka fotopasci zistíte, v akých intervaloch vaše miesto zver navštevuje, aká zver ho navštevuje ako aj to, kedy je na čakanú najvhodnejší čas.


Diviaky na krmovisku. Vďaka fotopasci aj s informáciou o presnom dátume a čase ich návštevy.

 

Väčšia istota pri odstrele

Nie vždy sa nám podarí srnca či jeleňa prečítať na 100%. Postava, správanie a spôsob pohybu síce o zvierati môžu veľa napovedať, no stačí zlé natočenie hlavy a výsady sa rázom prekryjú. Nám sa tak môže zdať, že je kus evidentne lovný, no veľmi ľahko sa môže stať, že až po rane zistíme, že to tak nebolo.

Aj v tomto smere nám vie pomôcť fotopasca. Vďaka nej sa pri čítaní zveri nemusíte nikam ponáhľať. Fotky a videá z fotopasce si viete prezerať v klude doma na počítači, prípadne sa pred odstrelom poradiť s kolegami.


 

Prehľad o dianí v revíri

Každý máme svoje povinnosti a aj keď by sme radi, nevieme byť v revíri každý deň. To však neznamená, že nemôžeme vedieť o všetkom, čo sa v revíry počas našej neprítomnosti dialo. Opäť nám vie pomôcť fotopasca. Na príjazdovej ceste nám prezradí, kto a kedy do revíru vošiel a kedy ho opustil, či sa niekto motal okolo posedu alebo či niekto nekradol z kŕmnej linky.

 

Akú fotopascu si vybrať?

Na trhu je dnes už nepreberné množstvo značiek a modelov fotopascí. Pre poľovníka sa však rozhodne najviac hodí 4G/posielacia fotopasca s funkciou odosielania záznamov na mobil alebo email. Okamžite sa tak dozviete, čo sa v revíri deje alebo či zrovna pod váš posed prišla zver. Vďaka možnosti použiť externú batériu vydrží fotopasca fungovať veľmi dlhú dobu a vy si tak môžete naplno a bezstarostne užívať lov so všetkými výhodami, ktoré fotopasca prináša.


4G/posielacia MMS fotopasca.

48
Hlasované
4939