Terina z diviny

Dátum zverejnenia: Ut, 03/15/2022 - 19:59

Ingrediencie: 

- 200 g vykostených kačacích prs s kožou 
- 300 g údenej slaniny
- 300 g kuracieho stehna bez kosti a kože
- 500 g kuracia pečeň, nakrájaná
- 140g zmiešaná divina, ako napríklad bažantie prsia bez kože, holub alebo doplnková kačica
- ½ lyžice nasekaného cesnaku
- 1 ČL mletého nového korenia
- 1 ČL borievky, jemne mletá
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 2 PL brandy
- 100 ml suchého bieleho vína
- 50 ml kuracieho vývaru
- trochu masla na vymastenie

Postup prípravy: 

1. Z kačacích pŕs opatrne odrežte kožu, potom ju nasekajte nadrobno. Všetko mäso a slaninu nakrájajte na 1 cm kúsky, pričom jednotlivé druhy mäsa nechajte oddelené. Nechajte si 12 plátov laniny na vyslanie formy.
2. Nakrájanú slaninu, 100 g nakrájaného kuracieho mäsa, 250 g kuracích pečienok, polovicu mixovanej diviny, polovicu kačice a polovicu kačacej kože i odložte nabok.
3. Všetko zvyšné mäso a kačaciu kožu vložte do kuchynského robota (vrátane mastnejších kúskov) a rozmixujte na mleté ​​mäso. Preložte do misy a pridajte cesnak, nové korenie, borievku, petržlenovú vňať, brandy, víno a vývar. Vmiešame odložené nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať v chladničke.
4. Rúru vyhrejte na 180 C. 1,5-litrovú formu na bochník alebo terinu vymastite maslom. Vystelte formu slaninou tak, aby sa pláty mierne prekrývali. Mäsovú zmes nasypte do formy a prekryte slaninou.
5. Terinu prikryte papierom na pečenie a potom pevne prikryte fóliou. Vložte zloženú utierku na plech a na ňu položte terinu. Do plechu nalejte toľko horúcej vody, aby siahala tesne pod okraj formy na terinu.
6. Vložte do rúry, potom znížte teplotu na 160 C a pečte 1½ hodiny. Vyberte z rúry a nechajte 1 hodinu vychladnúť vo vodnom kúpeli, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
7. Po vychladnutí odrežte pásik fólie alebo kartónu tak, aby sa zmestil na vrch plechu, položte ho na vrch teriny a zatažte ho niekoľkými ťažkými plechovkami. Nechajte vychladnúť cez noc.
8. Opatrne vyberte terinu z formy, utrite všetko želé a podávajte nakrájané na plátky s toastami.

2 hod
/
0 min
93
Hlasované
2135
Postup prípravy: 

1. Z kačacích pŕs opatrne odrežte kožu, potom ju nasekajte nadrobno. Všetko mäso a slaninu nakrájajte na 1 cm kúsky, pričom jednotlivé druhy mäsa nechajte oddelené. Nechajte si 12 plátov laniny na vyslanie formy.
2. Nakrájanú slaninu, 100 g nakrájaného kuracieho mäsa, 250 g kuracích pečienok, polovicu mixovanej diviny, polovicu kačice a polovicu kačacej kože i odložte nabok.
3. Všetko zvyšné mäso a kačaciu kožu vložte do kuchynského robota (vrátane mastnejších kúskov) a rozmixujte na mleté ​​mäso. Preložte do misy a pridajte cesnak, nové korenie, borievku, petržlenovú vňať, brandy, víno a vývar. Vmiešame odložené nakrájané mäso a necháme cez noc marinovať v chladničke.
4. Rúru vyhrejte na 180 C. 1,5-litrovú formu na bochník alebo terinu vymastite maslom. Vystelte formu slaninou tak, aby sa pláty mierne prekrývali. Mäsovú zmes nasypte do formy a prekryte slaninou.
5. Terinu prikryte papierom na pečenie a potom pevne prikryte fóliou. Vložte zloženú utierku na plech a na ňu položte terinu. Do plechu nalejte toľko horúcej vody, aby siahala tesne pod okraj formy na terinu.
6. Vložte do rúry, potom znížte teplotu na 160 C a pečte 1½ hodiny. Vyberte z rúry a nechajte 1 hodinu vychladnúť vo vodnom kúpeli, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
7. Po vychladnutí odrežte pásik fólie alebo kartónu tak, aby sa zmestil na vrch plechu, položte ho na vrch teriny a zatažte ho niekoľkými ťažkými plechovkami. Nechajte vychladnúť cez noc.
8. Opatrne vyberte terinu z formy, utrite všetko želé a podávajte nakrájané na plátky s toastami.