Králičí guláš

Dátum zverejnenia: Po, 01/29/2024 - 23:39

1. Rúru vyhrejte na 150°C. Sušené slivky dajte do misky s brandy a hnedým cukrom, premiešajte a nechajte nakysnúť.
2. Králika obaľte v múke. Na veľkej panvici zohrejte olej a králika opečte dozlatista. Odložte králika nabok. Do výpeku pridajte slaninu, zeleninu, cesnak a bylinky a opekajte 5 minút, kým nezačne farbiť.

2 hod
/
35 min
7320
132

1. Rúru vyhrejte na 150°C. Sušené slivky dajte do misky s brandy a hnedým cukrom, premiešajte a nechajte nakysnúť.
2. Králika obaľte v múke. Na veľkej panvici zohrejte olej a králika opečte dozlatista. Odložte králika nabok. Do výpeku pridajte slaninu, zeleninu, cesnak a bylinky a opekajte 5 minút, kým nezačne farbiť.

Syrový rybí koláč s kapustou

Dátum zverejnenia: Po, 01/29/2024 - 23:13

1. Zemiaky dajte do hrnca, podlejte horúcou vodou z kanvice a pridajte štipku soli. Varte 15-20 minút do mäkka, potom ich sceďte.
2. Medzitým si na panvici na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne pasta. Postupne primiešajte 200 ml mlieka, kým nevznikne hustá biela omáčka. Varte 3-4 minúty za stáleho miešania. Okoreňte, potom vmiešajte horčicu a polovicu syra a ďalej miešajte, kým sa syr neroztopí. Pridajte rybu, hrášok a kel a varte ďalších cca 8 minút, alebo kým krevety začínajú ružovieť.

0 hod
/
55 min
7320
118

1. Zemiaky dajte do hrnca, podlejte horúcou vodou z kanvice a pridajte štipku soli. Varte 15-20 minút do mäkka, potom ich sceďte.
2. Medzitým si na panvici na miernom ohni roztopte maslo. Pridajte múku a miešajte, kým nevznikne pasta. Postupne primiešajte 200 ml mlieka, kým nevznikne hustá biela omáčka. Varte 3-4 minúty za stáleho miešania. Okoreňte, potom vmiešajte horčicu a polovicu syra a ďalej miešajte, kým sa syr neroztopí. Pridajte rybu, hrášok a kel a varte ďalších cca 8 minút, alebo kým krevety začínajú ružovieť.

Plnené šampiňóny

Dátum zverejnenia: Po, 01/22/2024 - 00:49

1. Rúru zohrejte na 220 C. Umyte huby, aby ste odstránili všetky nečistoty, potom odstráňte stopky a položte na plech na pečenie.
2. Smažte slaninku 8-10 minút, kým nezačne byť chrumkavá, potom najemno nakrájajte šalotku, stonky húb a cesnak. Pridáme k slanine a na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým nie sú všetky suroviny upečené.
3. Odstráňte z ohňa a pridajte strúhanku a šalviu, potom premiešajte, aby bola zmes rovnomerná. Lyžicou naplňte huby a posypeme čedarom.
4. Pečte približne 8-10 minút, kým sa syr neroztopí. Podávame s chrumkavým chlebom a zeleným šalátom.

0 hod
/
45 min
7320
127

1. Rúru zohrejte na 220 C. Umyte huby, aby ste odstránili všetky nečistoty, potom odstráňte stopky a položte na plech na pečenie.
2. Smažte slaninku 8-10 minút, kým nezačne byť chrumkavá, potom najemno nakrájajte šalotku, stonky húb a cesnak. Pridáme k slanine a na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým nie sú všetky suroviny upečené.
3. Odstráňte z ohňa a pridajte strúhanku a šalviu, potom premiešajte, aby bola zmes rovnomerná. Lyžicou naplňte huby a posypeme čedarom.
4. Pečte približne 8-10 minút, kým sa syr neroztopí. Podávame s chrumkavým chlebom a zeleným šalátom.

Superrýchle rybie kari

Dátum zverejnenia: Ne, 01/21/2024 - 22:32

1. V hlbšej panvici zohrejte olej a jemne na ňom opečte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridajte kari pastu a za stáleho miešania pražte 1-2 minúty, potom pridajte paradajky a vývar.
2. Priveďte do varu a potom pridajte rybu. Jemne varte 4-5 minút, kým sa ryba ľahko nelúpe. Ihneď podávajte s ryžou alebo naanom.

0 hod
/
15 min
7320
115

1. V hlbšej panvici zohrejte olej a jemne na ňom opečte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridajte kari pastu a za stáleho miešania pražte 1-2 minúty, potom pridajte paradajky a vývar.
2. Priveďte do varu a potom pridajte rybu. Jemne varte 4-5 minút, kým sa ryba ľahko nelúpe. Ihneď podávajte s ryžou alebo naanom.

Pečený tetrov s omáčkou z čiernych ríbezlí a cvikly

Dátum zverejnenia: Pi, 01/19/2024 - 23:29

1. Najprv si pripravte vývar na omáčku. Veľký hrniec umiestnite na stredne vysokú teplotu, rozpustite maslo s olejom. Pridajte stehienka z tetrova a opekajte na panvici 4-5 minút, pravidelne otáčajte. Pridajte šalotku, bobkový list, tymián a whisky a znížte oheň. Nechajte všetku tekutinu odpariť a potom pridajte kurací vývar. Stehná ponorte do vývaru tak, aby boli všetky zakryté. Znížte teplotu na mierny var a varte domäkka, cca 1 hodinu.

2 hod
/
20 min
7320
122

1. Najprv si pripravte vývar na omáčku. Veľký hrniec umiestnite na stredne vysokú teplotu, rozpustite maslo s olejom. Pridajte stehienka z tetrova a opekajte na panvici 4-5 minút, pravidelne otáčajte. Pridajte šalotku, bobkový list, tymián a whisky a znížte oheň. Nechajte všetku tekutinu odpariť a potom pridajte kurací vývar. Stehná ponorte do vývaru tak, aby boli všetky zakryté. Znížte teplotu na mierny var a varte domäkka, cca 1 hodinu.

Výnimka zo zakázaných a nesprávnych spôsobov lovu a určenie iného spôsobu lov

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, ako príslušný orgán štátnej správy poľovnícítva podľa § 72 písm. p) a q) zákona o poľovníctve 

 

A. podľa § 72 písm. p) zákona o poľovníctve povoľuje výnimku:

Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri - zima 2024

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako príslušný orgán štátnej správy na úseku poľovníctva § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve

povoľuje mimoriadny lov v čase ochrany u týchto druhov zveri:

 

jeleň lesný

Mimoriadne povolenie lovu diviačej zveri 2024

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo"), ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva podľa § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve") podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve

povoľuje mimoriadny lov

Stránky