AMO: Aktuálna situácia na Slovensku

Africký mor ošípaných je na území Slovenskej republiky lokalizovaný v Trebišov, Michalovce, Prešov, Bardejov, Gelnica, Košice-mesto, Košice-okolie, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Detva, Stará Ľubovňa, Sabinov, Stropkov, Sobrance, Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Zvolen, Lučenec, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš.

Ďalší útok medvedice na človeka, jeden z napadnutých utrpel ťažšie zranenia

Dnes (streda) vo večerných hodinách bola na tiesňovú linku prijatá žiadosť o pomoc pre dvoch turistov po napadnutí medvedicou. Hasičský a záchranný zbor informoval, že nájdené osoby sa  nachádzali v blízkosti hotela Poľana na turistickom chodníku vo veľmi ťažko dostupnom teréne. Nešťastie sa stalo v katastri obce Hriňová. 

 

 

Ilustračné foto, Zdroj k.wikipedia.org

 

Pytliaci štvorkolkami štvali a zrazili gravidnú srnku so srncom. Domov si odniesli odrezané nohy a hlavu

Michal Slivka z oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru uviedol, že páchateľom za tento čin hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. Svojím konaním spôsobili škodu vo výške takmer 4-tisíc eur. Pytliaci na Orave obzvlášť ohavným spôsobom zabíjali vysokú zver. Prípadom sa už zaoberá enviropolícia, informuje na svojom Polícia SR.

 

Výsadba stromčekov v Liptovskej Tepličke

Spoločnosť SPOKOSTAV Vás pozýva na VYSADBU STROMČEKOV, ktorú sa rovnako ako aj minulý rok rozhodli zorganizovať a pomôcť tým našej prírode. Tento rok si pre Vás pripravili az dve prekvapenia, jedno predstavia počas výsadby a druhé počas posedenia po výsadbe.

Tých akčných čaká jeden veľký bonus.  Máte sa načo tešiť.  Veríme, že sa k nám pridáte a vysadíte s nami ďalšie stromčeky. Tešíme sa na Vás

 

POZOR! V národnom parku sa pohybuje nebezpečný medveď!

Správa Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) upozorňuje turistov, aby až do odvolania nevyužívali turistický chodník z Trangošky na Chatu M. R. Štefánika.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom rodinka uteká pred medveďom. Mladík, ktorý natočil spomínané video však zachoval chladnú hlavu a medveďa zdržal, aby skupinka mohla bezpečne prejsť. 

 

Stránky