Dusený pstruh s mätovo-kôprovou omáčkou

Dátum zverejnenia: St, 11/13/2019 - 02:01

Ingrediencie: 

120 g nových zemiakov 
170 g špargle
1 a 1/2 ČL zeleninového bujónu v prášku rozmiešaného v 225 ml vody
80 g zelených fazuľových strukov
80 g mrazeného háršku
2 filety z pstruha bez kože
2 plátky citrónu

Dresing:
4 PL bio jogurtu
1 ČL jablčného octu
1/4 ČL anglického horčicového prášku
1 ČL jemne nasekanej mäty
1 ČL jemne nakrájaného kôpru

Postup prípravy: 

Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.

K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.

Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.

0 hod
/
35 min
79
Hlasované
10788
Postup prípravy: 

Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.

K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.

Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.