Pečená talianská tilapia

Dátum zverejnenia: So, 06/03/2023 - 16:45

1. Rúru predhrejte na 180°C. Umiestnite tilapiu na pekáč, naolejujte a posypte korením. Nalejte paradajky na tilapiu, posypte cibuľou a paprikou.
2. Prikryte a pečte 30 minút. Odkryte a posypte syrom. Pečte, kým sa ryba ľahko nelúpe vidličkou, ešte cca10-15 minút.

0 hod
/
50 min
7320
423

1. Rúru predhrejte na 180°C. Umiestnite tilapiu na pekáč, naolejujte a posypte korením. Nalejte paradajky na tilapiu, posypte cibuľou a paprikou.
2. Prikryte a pečte 30 minút. Odkryte a posypte syrom. Pečte, kým sa ryba ľahko nelúpe vidličkou, ešte cca10-15 minút.

Tagliatelle s hríbami

Dátum zverejnenia: Št, 05/25/2023 - 22:49

1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. 
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.

0 hod
/
55 min
7320
619

1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. 
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.

Tilapia s ricottou a baby špenátom

Dátum zverejnenia: So, 05/20/2023 - 11:40

1. Predhrejte rúru na 190 °. Vo veľkej nepriľnavej panvici uvarte špenát na 4 lyžičkách oleja, kým nezvädne, vyberte ho do misky. Medzitým vložte tilapiu do vymastenej zapekacej misy. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšnými 2 lyžičkami oleja. Posypte zmesou korenia.

2. V malej miske zmiešajte vajce, ricottu a špenát, túto zmes dajte na filé a posypte parmezánom.

3. Pečte, kým sa ryba nezačne ľahko šúpať vidličkou, cca 15-20 minút. Ak chcete, podávajte s kolieskami citróna a ďalším parmezánom.

0 hod
/
30 min
7320
658

1. Predhrejte rúru na 190 °. Vo veľkej nepriľnavej panvici uvarte špenát na 4 lyžičkách oleja, kým nezvädne, vyberte ho do misky. Medzitým vložte tilapiu do vymastenej zapekacej misy. Pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšnými 2 lyžičkami oleja. Posypte zmesou korenia.

2. V malej miske zmiešajte vajce, ricottu a špenát, túto zmes dajte na filé a posypte parmezánom.

3. Pečte, kým sa ryba nezačne ľahko šúpať vidličkou, cca 15-20 minút. Ak chcete, podávajte s kolieskami citróna a ďalším parmezánom.

Polícia zadržala trojicu z Česka, ktorá prevážala nelegálne uloveného medveďa

Policajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ zadržali troch občanov Českej republiky, ktorí vo svojom motorovom vozidle prevážali nelegálne ulovenú samicu chráneného živočícha – medveďa hnedého.

"Na základe zatiaľ zistených skutočností bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do výšky päť rokov." - uviedla polícia na svojej facebookovej stránke. 

AMO: Aktuálna situácia na Slovensku

Africký mor ošípaných je na území Slovenskej republiky lokalizovaný v Trebišov, Michalovce, Prešov, Bardejov, Gelnica, Košice-mesto, Košice-okolie, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Detva, Stará Ľubovňa, Sabinov, Stropkov, Sobrance, Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Zvolen, Lučenec, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica, Levice, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce.

Stránky