Losos s mango omáčkou

Dátum zverejnenia: Pi, 09/27/2019 - 00:01

Ingrediencie: 

- 2ks filety z lososa
- 1 fľaštička mango chutney (cca 6 PL)
- 3PL olivový olej
- 50 g maslo
- 30-40 g mandľové plátky
- korenie na ryby
- hladká múka na obaľovanie
- citrón

Postup prípravy: 

Filety lososa pokvapkáme citrónom a potrieme olejom vzmiešanám s korením na ryby.

Na panvici rozpustíme maslo, lososa obalíme zľahka v hladkej múke a na masle z oboch strán dochrumkava opražíme.

Keď je losos hotový, vyberieme ho a uchováme v teple.

Do masla, v ktorom sme pražili lososa primiešame mango chutney a necháme na miernom plameni asi 30 sekúnd ohriať, potom primiešame mandľové plátky a odstavíme z plameňa.

Lososa naservírujeme na tanier, prilejeme mango omáčku a podávame s prílohou podľa chuti.

0 hod
/
30 min
112
Hlasované
8832
Postup prípravy: 

Filety lososa pokvapkáme citrónom a potrieme olejom vzmiešanám s korením na ryby.

Na panvici rozpustíme maslo, lososa obalíme zľahka v hladkej múke a na masle z oboch strán dochrumkava opražíme.

Keď je losos hotový, vyberieme ho a uchováme v teple.

Do masla, v ktorom sme pražili lososa primiešame mango chutney a necháme na miernom plameni asi 30 sekúnd ohriať, potom primiešame mandľové plátky a odstavíme z plameňa.

Lososa naservírujeme na tanier, prilejeme mango omáčku a podávame s prílohou podľa chuti.