Pečená tilapia

Dátum zverejnenia: Št, 09/19/2019 - 00:35

Ingrediencie: 

- 2 ks tilapia filety
- 1 strapec červených paradajok
- 1/2 balenia FETA syr
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžice oregano
- 1/2 šálky nasekaných zelených olív
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 polievkové lyžice - olivový olej
 

Postup prípravy: 

Filety tilapie umyjeme a osušíme.

Na panvici zohrejeme dve lyžice olivového oleja, pridáme nakrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie a varíme 4 - 5 minút, až kým paradajky nezmäknú. Primiešame nadrobno nasekaný cesnak a povaríme ešte minútu.

Panvicu odstavíme z ohňa a do zmesi primiešame nasekané olivy a oregano.

Hotovú zmes prelejeme do zapekacej misy a na vrch uložíme soľou a čiernym korením dochutené filety tilapie. Pokvapkáme zvyškom olivového oleja a vložíme do vopred vyhriatej rúry.

Pečieme odkryté 20 až 25 minút.

Vyberieme z rúry, posypeme syrom feta a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

0 hod
/
40 min
111
Hlasované
10196
Postup prípravy: 

Filety tilapie umyjeme a osušíme.

Na panvici zohrejeme dve lyžice olivového oleja, pridáme nakrájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie a varíme 4 - 5 minút, až kým paradajky nezmäknú. Primiešame nadrobno nasekaný cesnak a povaríme ešte minútu.

Panvicu odstavíme z ohňa a do zmesi primiešame nasekané olivy a oregano.

Hotovú zmes prelejeme do zapekacej misy a na vrch uložíme soľou a čiernym korením dochutené filety tilapie. Pokvapkáme zvyškom olivového oleja a vložíme do vopred vyhriatej rúry.

Pečieme odkryté 20 až 25 minút.

Vyberieme z rúry, posypeme syrom feta a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.