Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri 2022

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, v súvislosti s hľadaním efektívneho riešenia znižovania stavov raticovej zveri, s cieľom predísť neúmerným škodám spôsobeným zverou na lesných porastoch a poľnohospodárskych kultúrach, vydalo mimoriadne povolenie lovu niektorých druhov zveri v čase ochrany. Zároveň v rámci svojej kompetencie povoľuje výnimky z niektorých zakázaných a nesprávnych spôsobov lovu.

 

AMO: Povoľovanie sanitárneho odstrelu diviačej zveri v II. a III. reštrikčnom pásme

Štátna veterinárna a potravinová správa SR informuje, že vydala usmernenie č. 308812022-220 (S), 892412022-220 (Z) z 03.10.2022, určené regionálnym veterinárnym a potravinovým správam (RVPS). Toto usmernenie sa týka povoľovania sanitárneho odstrelu diviačej zveri a hromadného odstrelu ostatnej raticovej zveri v oblastiach zaradených do reštrikčného pásma II. alebo III. vo vzťahu k AMO.

Poľovníci v čistení prírody tento rok lámu rekordy

V roku 2022 vyhlásila SPK spolu s redakciou Halali už 4. ročník iniciatívy Čistý revír = čistá príroda. Do tohto projektu sa zapájajú užívatelia poľovných revírov zo všetkých kútov Slovenska. Štvrtý ročník, ktorý ešte trvá do konca tohto roka, prekonal všetky očakávania a prelomil doterajšie rekordy. Najaktívnejší sú zatiaľ poľovníci patriaci pod Obvodnú poľovnícku komoru Trnava, Nitra a Trenčín.

Prečo pri love využívať fotopasce?

Dátum zverejnenia: So, 10/22/2022 - 20:57

Fotopasce sa medzi poľovníkmi tešia stále väčšej obľube. Asi medzi nami nie je poľovník, ktorý by fotopascu aspon z počutia nepoznal. Staršia generácia našich kolegov sa použitiu fotopasce často bráni, no po zistení, aké benefity fotopasca prináša, sú to práve oni, kto poprosí mladších kolegov o pomoc s výberom a nastavením fotopasce. Prečo teda fotopasce používať?

 

Šetria náš čas

7320
4936

AMO: Aktuálna situácia na Slovensku

Africký mor ošípaných je na území Slovenskej republiky lokalizovaný v Trebišov, Michalovce, Prešov, Bardejov, Gelnica, Košice-mesto, Košice-okolie, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Detva, Stará Ľubovňa, Sabinov, Stropkov, Sobrance, Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Zvolen, Lučenec, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš.

Stránky