Muža na Liptove zabil medveď, potvrdila to pitva

Nehybné telo 57 ročného Dušana našli v pondelok poobede lesníci a policajti v navštevovanej doline Banskô potom, ako im bola nahlásená jeho nezvestnosť. Prechádzka v prírode sa mu stala osudnou. Po napadnutí medveďom ho našli bez známok života. To, že jeho smrť spôsobila šelma, už potvrdila pitva.

Prizvaný súdny lekár konštatoval, že k smrti nedošlo prirodzeným spôsobom. Muž mal na hlave, krku a boku poranenia, ktoré boli spôsobené pohryzením. V mieste nálezu sa našli čerstvé stopy medveďa,“ uviedla pre Marína Debnárová, vedúca odboru komunikácie Lesov SR.

AMO: Aktuálna situácia na Slovensku

Africký mor ošípaných je na území Slovenskej republiky lokalizovaný v Bardejov, Gelnica, Košice-mesto, Košice okolie, Michalovce, Prešov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Detva, Stará Ľubovňa. Sabinov, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Zvolen a Lučenec. K 18.5.2021 bolo potvrdených 2981 prípadov u diviačej zveri a 28 prípadov v chove domácich ošípaných.

Pomáhame poľnej zveri

Jún - mesiac poľovníctva a ochrany prírody
Pomáhame poľnej zveri. V ďalšej reportáži sa vyberieme do Kvetoslavova. Poľovníci z Poľovníckeho združenie Bažant Kvetoslavov tu na vlastné náklady pomáhajú poľnej zveri výsadbou stromov, budovaním napájačiek a zlepšovaním životného prostredia.

 

Zdroj: https://polovnickakomora.sk/sk/spk-aktualne/polovnictvo/televizna-relacia-halali/reportaze/275-reportaze/2372-pomahame-polnej-zveri.html

 

17-ročné dievča zoči voči medvedici

Mladé, iba sedemnásťročné dievča riskovalo život, aby pred medvedicou ochránilo svojich psov.

V južnej Kalifornii sa mladé dievča ocitlo v neprijamnej situácii na záhrade rodinného domu . Zábery z domácej kamery odvysielané na americkom portáli abcNEWS ukazujú, ako sa mladé odvážne dievča rúti bezhlavo oproti veľkej medvedici v prítomnosti dvoch malých medvieďat.

Bizóny z východu: V Poloninách pri Hostoviciach môžete mohutné zubry vidieť na niekoľko metrov aj z auta

Ako sa najväčším zvieratám karpatskej divočiny po 17 rokoch darí vo voľnej prírode na divokom severovýchode, ako im pomáhajú miestni nadšenci a prečo ich poľovníci a družstevníci neznášajú.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vláda SR dnes schválila novelu zákona o zbraniach a strelive

Niekoľko rokov očakávaná novela zákona č.190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive, ktorou by sa mala implementovať smernica EÚ, bola dnes prerokovaná na zasadnutí Vlády SR a následne vládou schválená. Nasledovať bude predloženie tohto návrhu zákona do Národnej rady SR a postup zákon ešte prejde riadnym legislatívnym procesom prvým, druhým a tretím čítaním. 

Stránky