Fotopasca

Dátum zverejnenia: St, 08/07/2019 - 09:35

Hľadáte efektívne zabezpečenie ochrany majetku či ostrahy objektu? Alebo potrebujete mať pod kontrolou zvieratá v prírode? Kúpte si moderné fotopasce.

Fotopasce a účel ich využitia

Tak ako kamerové systémy, digitálne fotoaparáty a ďalšie zariadenia si okamžite našli medzi užívateľmi vysokú popularitu a priestor pre využitie, tak sa poslednou dobou tešia obľúbenosti aj moderné fotopasce.

Fotopasca je digitálne zariadenie, ktoré funguje plne automaticky a slúži k robeniu denných i nočných snímkov, ako sú fotografie alebo krátke video záznamy. Na rozdiel od digitálnych fotoaparátov sú vybavené  PIR čidlom, ktoré reaguje na pohyb a teplotné zmeny a akonáhle je zaznamenaný pohyb zvieraťa alebo človeka, tak čidlo sa spustí a zaobstará snímky.

Ešte donedávna boli fotopasce záležitosťou predovšetkým na pozorovanie zveri v prírode a vznikali tak jedinečné zábery zvierat, ktoré žijú vo voľnej prírode od líšok, vlkov až po medvede, vtáky a ďalšie zvieratá. V súčasnej dobe však čím ďalej tým viac slúži aj k ochrane majetku, vďaka ktorej vznikajú zábery nežiaducich návštev a zlodejov. Vďaka tomu máte okamžite k dispozícii usvedčujúci materiál bez toho, aby ste museli byť prítomní.

Akú fotopasca vybrať?

Podľa toho, k akému konkrétnemu účelu bude fotopasca slúžiť, si môžete vyberať z pestrej ponuky rôznych modelov a značiek.

GSM modul alebo bez GSM modul

Či už potrebujete fotopasca na sledovanie zveri alebo na ochranu a stráženie majetku, tak v oboch prípadoch vás budú zaujímať fotopasce s GSM modulom alebo bez GSM modulu.

Prítomnosť GSM modulu umožňuje nielen ukladanie snímok na pamäťovú kartu, ale aj ich okamžité odosielanie na váš email či mobilný telefón. Pre tento účel je potrebná bežná SIM karta s dátovým prenosom, pri niektorých modeloch fotopascí je dokonca SIM karta súčasťou. Výhodou týchto fotopascí je, že sa tak na zábery môžete pozrieť, nech ste kdekoľvek, môžete bez zbytočných prieťahov reagovať na danú situáciu, môžete sa spoľahnúť na vysokú kvalitu záberov. Nevýhodou môže byť vyššia nákupná cena a určité náklady za odosielanie snímok na mail a mobilný telefón, ktoré sú v rámci pár korún ako za bežnú MMS.

Využitie týchto fotopascí je vhodné predovšetkým v prípade, že sa nachádzate ďaleko od miesta a chcete mať aj cez to aktuálny prehľad a môcť tak okamžite reagovať treba privolaním pomoci bez toho, aby ste museli prísť na dané miesto.

V prípade výberu fotopasce bez GSM modulu sa urobené snímky ukladajú len na pamäťovú kartu a zábery si môžete prezrieť priamo na displeji fotopasce alebo pripojením k PC buď pomocou kábla, alebo vložením SD karty do čítačky kariet, ktorá je súčasťou PC. Výhodou u týchto modelov je taktiež vysoká kvalita záberov, žiadne náklady za odosielanie snímok a nízka obstarávacia cena. Nevýhodou môže byť, že nemáte okamžite aktuálny prehľad o situácii na mieste.

Tieto modely sú vhodné hlavne v prípade, že vám stačí vzhliadnuť fotografie len na SD karte alebo nie ste ďaleko od miesta, na ktorom je fotopasca umiestnená.

 

Neviditeľný alebo viditeľný prísvit

Fotopasce s neviditeľným prísvitom majú tú výhodu, že blesk, ktorý je odoslaný pri zhotovení snímky nie je pre oko človeka viditeľný, takže prípadný zlodej či nežiaduce návšteva fotopasca neodhalí a sú vhodné práve pre ochranu majetku a stráženie objektu.
Fotopasce s viditeľným prisvietením majú už logicky blesk viditeľný a sú vhodnejšie na sledovanie zveri a obstaranie ostrejších snímok.

Všeobecne sú kritériá výberu fotopascí ovplyvnenej tým, či bude fotopasca využívaná pre ochranu majetku alebo sledovanie zveri. Ďalej podľa toho, či chcete zábery z väčších alebo kratších vzdialeností, či vám záleží na vysokej kvalite snímok, akú preferujete rýchlosť spúšte, možnosti umiestnenia, ovládanie, veľkosť LCD displeja a ďalšie rozhodujúce parametre.

178
Hlasované
26990