Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri - zima 2024
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako príslušný orgán štátnej správy na úseku poľovníctva § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve
povoľuje mimoriadny lov v čase ochrany u týchto druhov zveri:
jeleň lesný
Mimoriadne povolenie lovu diviačej zveri 2024
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo"), ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva podľa § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve") podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve
povoľuje mimoriadny lov
Plnenie plánu lovu diviačej zveri 2023/2024
Pozvánka na Kurz poľovníckeho trúbenia
Medveď opäť útočil, tentokrát išlo o hubára
V obci Háj napadol medveď 20-ročného mladíka, dohrýzol mu obe ruky
Podľa portálu emefka.sk, v obci Háj pri Turčianskych Tepliciach zaútočil medveď na 20-ročného muža. Hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák informoval, že na miesto už dorazil zásahový tím Štátnej ochrany prírody, ktorý po medveďovi pátra a po jeho nájdení medveďa usmrtia.
Medvedica napadla lesného pracovníka. Neodplašil ju ani hluk techniky
Pečená talianská tilapia
1. Rúru predhrejte na 180°C. Umiestnite tilapiu na pekáč, naolejujte a posypte korením. Nalejte paradajky na tilapiu, posypte cibuľou a paprikou.
2. Prikryte a pečte 30 minút. Odkryte a posypte syrom. Pečte, kým sa ryba ľahko nelúpe vidličkou, ešte cca10-15 minút.
1. Rúru predhrejte na 180°C. Umiestnite tilapiu na pekáč, naolejujte a posypte korením. Nalejte paradajky na tilapiu, posypte cibuľou a paprikou.
2. Prikryte a pečte 30 minút. Odkryte a posypte syrom. Pečte, kým sa ryba ľahko nelúpe vidličkou, ešte cca10-15 minút.
Tagliatelle s hríbami
1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť.
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.
1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť.
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.
Stránky
- « prvá
- ‹ predchádzajúca
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- nasledujúca ›
- posledná »