Výnimka zo zakázaných a nesprávnych spôsobov lovu a určenie iného spôsobu lov

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, ako príslušný orgán štátnej správy poľovnícítva podľa § 72 písm. p) a q) zákona o poľovníctve 

 

A. podľa § 72 písm. p) zákona o poľovníctve povoľuje výnimku:

Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri - zima 2024

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako príslušný orgán štátnej správy na úseku poľovníctva § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve

povoľuje mimoriadny lov v čase ochrany u týchto druhov zveri:

 

jeleň lesný

Mimoriadne povolenie lovu diviačej zveri 2024

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo"), ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva podľa § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve") podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve

povoľuje mimoriadny lov

Pečená talianská tilapia

Dátum zverejnenia: So, 06/03/2023 - 16:45

1. Rúru predhrejte na 180°C. Umiestnite tilapiu na pekáč, naolejujte a posypte korením. Nalejte paradajky na tilapiu, posypte cibuľou a paprikou.
2. Prikryte a pečte 30 minút. Odkryte a posypte syrom. Pečte, kým sa ryba ľahko nelúpe vidličkou, ešte cca10-15 minút.

0 hod
/
50 min
7320
380

1. Rúru predhrejte na 180°C. Umiestnite tilapiu na pekáč, naolejujte a posypte korením. Nalejte paradajky na tilapiu, posypte cibuľou a paprikou.
2. Prikryte a pečte 30 minút. Odkryte a posypte syrom. Pečte, kým sa ryba ľahko nelúpe vidličkou, ešte cca10-15 minút.

Tagliatelle s hríbami

Dátum zverejnenia: Št, 05/25/2023 - 22:49

1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. 
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.

0 hod
/
55 min
7320
575

1. Dajte zovrieť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, pridajte soľ.
2. Čerstvé huby očistite odrezaním konca stopky. Bolo by lepšie neoplachovať vodou, pretože huba ju absorbuje. Na odstránenie nečistôt môžete použiť malú kefku alebo vlhkú handričku.
3. Huby nakrájame na kúsky
4. Ošúpané strúčiky cesnaku opečte na olivovom oleji do zlatista, potom ich vyberte a pridajte huby.
5. Varte ich asi 3-4 minúty, kým nezačnú hnednúť. 
6. Pridajte víno a bylinky, zvýšte oheň a varte, kým sa alkohol neodparí
7. Znížte oheň a pridajte soľ a korenie.

Stránky