Fish and chips

Dátum zverejnenia: Ne, 07/08/2018 - 00:23

Ingrediencie: 

Hranolky:

-500 g olúpaných zemiakov

-rastlinný olej

-soľ

 

Ryba:

-75 g hladkej múky

-1 vajce

-štipka soli

-čierne korenie

-1 ČL cukru

-125 ml minerálnej perlivej vody

-2 filety tresky

-1 citrón

-jablčný ocot

Postup prípravy: 

Olúpané zemiaky nakrájame na hranolky, opláchneme studenou vodou a usušíme.
Upečieme hranolky pokvapkané olivovým olejom v dobre rozohriatej trúbe na papieri na pečenie.

Cestíčko pripravíme tak, že do misky preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Prilejeme minerálnu vodu a žĺtok, zmes krátko premiešame. Osobitne si dotuha vyšľaháme jeden bielok a opatrne vmiešame k múčnej zmesi.

Filety umyjeme, usušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm. Kúsky ryby obalíme v cestíčku a pečieme na rozpálenom oleji. Pečieme do hneda.

0 hod
/
30 min
280
Hlasované
9195
Postup prípravy: 

Olúpané zemiaky nakrájame na hranolky, opláchneme studenou vodou a usušíme.
Upečieme hranolky pokvapkané olivovým olejom v dobre rozohriatej trúbe na papieri na pečenie.

Cestíčko pripravíme tak, že do misky preosejeme hladkú múku, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Prilejeme minerálnu vodu a žĺtok, zmes krátko premiešame. Osobitne si dotuha vyšľaháme jeden bielok a opatrne vmiešame k múčnej zmesi.

Filety umyjeme, usušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm. Kúsky ryby obalíme v cestíčku a pečieme na rozpálenom oleji. Pečieme do hneda.