Rybací steak s kapustou

Dátum zverejnenia: Po, 07/02/2018 - 09:15

Ingrediencie: 

Dávky na 2 porcie:

  • 300 g kelu,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • 1 cibuľa,
  • 2 lyžice masla,
  • 125 g smotany,
  • 200 ml rybacieho základu,
  • 400 g rybacieho filé,
  • 1 citrón,
  • 1 lyžica sezamových semienok,
  • 1 PL oleja,
  • 2 lyžice sójovej omáčky
Postup prípravy: 

Z kelu odstránime zvädnuté listy, rozštvrtíme a vyrežeme tvrdý hlúb. Nakrájame ho na jemné prúžky. Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. na panvici rozpustíme maslo a cibuľu opražíme. Vložíme kel a krátko ho podusíme. Pridáme smotanu a rybací základ, soľ a korenie a 8 minút varíme. Rybacie filé opláchneme studenou vodou, osušíme v utierke a nakrájame na polcentimetrové prúžky. Filé potrieme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme sezamovými semienkami. Na panvici na rozpálenom oleji rybacie rezy krátko z oboch strán opražíme. Ochutíme ich sójovou omáčkou, rozdelíme na taniere a prelejeme smotanovou omáčkou s kelom.

Príloha: ryža alebo zemiakové placky

1 hod
/
0 min
21
Hlasované
9801
Postup prípravy: 

Z kelu odstránime zvädnuté listy, rozštvrtíme a vyrežeme tvrdý hlúb. Nakrájame ho na jemné prúžky. Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. na panvici rozpustíme maslo a cibuľu opražíme. Vložíme kel a krátko ho podusíme. Pridáme smotanu a rybací základ, soľ a korenie a 8 minút varíme. Rybacie filé opláchneme studenou vodou, osušíme v utierke a nakrájame na polcentimetrové prúžky. Filé potrieme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme sezamovými semienkami. Na panvici na rozpálenom oleji rybacie rezy krátko z oboch strán opražíme. Ochutíme ich sójovou omáčkou, rozdelíme na taniere a prelejeme smotanovou omáčkou s kelom.

Príloha: ryža alebo zemiakové placky