Jednoduchý rybí koláč
1. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
2. Ošúpané a rozkrojené zemiaky dáme do hrnca a zalejeme takým množstvom vody, aby boli zakryté. Privedieme do varu a varíme do mäkka.
3. Uvarené zemiaky dôkladne scedíme a roztlačíme s trochou mlieka a kúskom masla. Dochutíme mletým čiernym korením.
4. Do ďalšej panvice dáme 25 g masla, 25 g hladkej múky a 4 nadrobno pokrájané jarné cibuľky a za stáleho miešania zľahka zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Varíme 1-2 minúty.
1. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
2. Ošúpané a rozkrojené zemiaky dáme do hrnca a zalejeme takým množstvom vody, aby boli zakryté. Privedieme do varu a varíme do mäkka.
3. Uvarené zemiaky dôkladne scedíme a roztlačíme s trochou mlieka a kúskom masla. Dochutíme mletým čiernym korením.
4. Do ďalšej panvice dáme 25 g masla, 25 g hladkej múky a 4 nadrobno pokrájané jarné cibuľky a za stáleho miešania zľahka zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Varíme 1-2 minúty.