Nezabudnuteľný zážitok

Dátum zverejnenia: Št, 07/06/2017 - 09:56

Nasledujúci príbeh mi raz porozprával kamarát, ktorý patrí k veľkej skupine poľovníkov, no napriek tomu je milovníkom prírody a čas v nej si užíva.

Po dlhom presviedčaní sa konečne dostavil deň, ktorý Michal dlho svojej manželke sľuboval. Jeho manželka sa s ním vybrala do revíru, no určila si podmienku. Nechcela, aby si so sebou vzal pušku. To však nepripadalo do úvahy a keď jej Michal dohováral, že ich môže postretnúť nebezpečenstvo najrôznejšieho druhu, od tento podmienky upustila.

Vybrali sa teda do revíru, kde sa usadili a jeho manželka sledovala okolie. Spoločne si užívali plnými dúškami nádherný výhľad a čakali, aký pohľad sa im naskytne. Na tomto mieste sa pravidelne objavovala nielen jelenia a srnčia zver ale taktiež diviaky. Po chvíli pozorovania sa na zornom poli objavila jelenica s mláďaťom. Musel to byť neskutočne silný moment vidieť dojčiacu jelenicu s malým mláďaťom, ktorý bol taký malý, že mal na sebe ešte svetlé škvrny.

Obaja sa zapozerali, keď v tom momente z húštiny vybehla srna. Stála na okraji a istila. Rozbúchalo sa mu srdce. Uvidel starého výradového srnca so šedivou hlavou ozdobenou hrubými perlovanými kmeňmi s krátkymi výsadami pravidelného šestoráka. Potešil sa aj preto, že vo vrecku mal povolenku na srnca. Ako zdvihol pušku hore, manželka ju odsunula a povedala, že to nie je správne rozhodnutie.

Bolo obdobie ruje a tak sa srnčí pár ešte pár minút oddával milostným hrám a pobrali sa do húštin.

Hoci od tohto momentu ubehol nejaký čas, môj kamarát Michal na tento moment spomína s manželkou často a obidvaja vedia, že to, čo vtedy spravila jeho manželka bolo správne. Uvedomil si, že keby vtedy konal pudovo a vystrelil, mal by síce trofej kapitálneho srnca, ale takto získal krásnu spomienku a to je omnoho viac.

189
Hlasované
9772