Voľný pohyb domácich zvierat

Začiatkom minulého týždňa sme Vás informovali prostredníctvom Stanoviska Prezídia SPK o návrhu sprísnenia predpisov na úseku poľovníctva i týrania zvierat z dôvodu individuálnych etických a odborných zlyhaní držiteľov poľovných lístkov. Následne na to sa na pôde Národnej rady SR SPK zúčastnila na zasadnutí pracovnej skupiny na ochranu zvierat so zástupcami výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, agrorezortu, envirokriminálky a podobne.

Stanovisko SPK k opakovaným individuálnym etickým a odborným zlyhaniam niektorých držiteľov poľovných lístkov

Tohtoročný zoznam medializovaných prehreškov a individuálnych zlyhaní držiteľov poľovných lístkov je každým dňom dlhší a vzbudzuje všeobecné pohoršenie absolútnej väčšiny poctivých poľovníkov, traumatizuje verejnú mienku a polarizuje spoločnosť! Ide o činy konkrétnych jednotlivcov, kvôli ktorým je odsudzovaná celá 63-tisícová komunita poľovníkov, spochybňovaná úloha a poslanie poľovníctva v modernej spoločnosti.

AMO: Aktuálna situácia na Slovensku

 

Africký mor ošípaných je na území Slovenskej republiky lokalizovaný v okresoch Trebišov, Michalovce, Košice-okolie, Košice, Rožňava, Rimavská Sobota, Vranov nad Topľou, Prešov, Bardejov, Sabinov, Revúca a od 17.12.2020 aj v okrese Veľký Krtíš. K 5.1.2021 bolo potvrdených 690 prípadov u diviačej zveri a 28 prípadov v chove domácich ošípaných.

Mimoriadne povolenie lovu diviačej zveri 2021

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo"), ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva podľa § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve") podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve

 

povoľuje mimoriadny lov

Stránky