Slovensko požiadalo Európsku komisiu o zrušenie infekčnej oblasti pre AMO
Slovensko oficiálne požiadalo Európsku komisiu o zrušenie infekčnej oblasti afrického moru ošípaných pre chovateľov ošípaných na Slovensku. Vďaka zvoleným opatreniam sa podarilo situáciu s nákazou AMO na Slovensku zastabilizovať. O ďalšom vývoji nákazy na Slovensku však rozhodne zodpovedný prístup chovateľov, poľovníkov a ostatných zainteresovaných strán.
Riskantné zábery v Tatrách. Mladá žena stála len pár metrov od medvedice s mladými
To, že sa medvede vo Vysokých Tatrách dostanú ku kontajnerom, je vcelku normálne. No to, že niektorí domáci alebo návštevníci riskujú, už tak normálne nie je.
Svedkom riskantného správania bol Martin Kudas, ktorý je aj autorom video záberov. Nemilo ho prekvapilo správanie mladej ženy, ktorá bola až nebezpečne blízko medvedej samice s mladými.
V Strážovských vrchoch napadol medveď poľovníka, dohrýzol mu nohy
Typický posed s podstavcom
Pri stavbe tohto posedu sa montuje najprv podstavec (väčšinou z guľatiny) a potom samotný posed ako nádstavec.
Tento posed sa skladá z dole rozšíreného podstavca spevneného diagonálnymi výztuhami, z rebríka, ktorý je pristavený vzadu k podstavcu a z nástavca posedu s pultovou strechou a so sklápacím sedadlom.
Návod na stavbu podstavca:
AMO: Aktuálna situácia na Slovensku
Párenie medveďov. Niečo takého veru uvidí len málokto. My vám také video prinášame!
Posed s vchodom zozadu
Rozdiel medzi kazateľnicou a typickým nožnicovým posedom je ten, že kazateľnice majú plevnú podlahu. To je hlavným dôvodom, prečo si množstvo poľovníkov napriek zložitejšej konštrukcii zvolí tento druh posedu. Tento posed má však jednu nevýhodu a to takú, že rebrík nie je skrytý pod strechou.
V tomto článku ale nájdete návod na kazateľnicu, ktorá ma sklápacie sedadlo, pod ktorým sa ukrýva rebrík. Tým pádom je skrytý pod strechou a tak sa životnosť kazateľnice predlžuje.
Návod na stavbu posedu s vchodom zozadu:
Typický posed so stojanmi
Dusený pstruh s mätovo-kôprovou omáčkou
Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.
K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.
Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.
Zemiaky nakrájame a varíme, kým nezmäknú. Špargľu očistíme od koncov a nakrájame na polovicu. Bujón nasypeme na panvicu, pridáme špargľu a fazuua, potom prikryjeme a varíme 5 minút.
K zmesi na panvici pridáme hrášok, filety pstruha a plátky citróna. Znovu prikryjeme a varíme ďalších 5 minút, kým je ryba hotová.
Dresing si pripravíme zmiešaním jogurtu s octom, horčicovým práškom, mätou a kôprom. Rybu podávame s dresingom, zemiakmi a zeleninou.
Stránky
- « prvá
- ‹ predchádzajúca
- …
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- …
- nasledujúca ›
- posledná »