Broková kozlica BERETTA DT11

Dátum zverejnenia: Ut, 03/28/2017 - 16:56

Beretta DT11 je špičková súťažná brokovnica, používaná tými najlepšími strelcami na asfaltové terče. To je citácia zo stránok spoločnosti Beretta.  Myslím, že nikdy nemala nijaká zbraň takú , jednoznačnú prevahu medzi športovými strelcami.

Najskôr som začal skúmať odkiaľ sa model DT11 vzal. Najstaršie korene siahajú do obdobia medzi prvou a druhou svetovou vojnou.  V súčasnej dobe je na trhu už desiata generácia zbrane a verím že nebude posledná.

Brokovnicu som už mal možnosť vyskúšať na strelnici. Použil som k talianskej brokovnici aj talianske náboje Cheditte Sporting 24g broky s priemerom 2,4 mm a Cheditte Universal Trap 24g broky a priemer 2,3 mm a pre zvedavosť som ich doplnil aj Baschieri & Pellagri F2 Classic Line 34g broky s priemerom 3,5 mm.

Prvý dojem po uchopení bol že tá zbraň bola dosť tažká, čo niekomu vyhovuje viac ako inému. Výrobca udáva váhu niečo málo nad 3,7 kg. Mňe osobne tá hmotnosť dodala poct istoty. Je to poctivý kus železa a dreva. Zbraň je perfektne vyvážená, sedí v dlani, nehombe sa a nepadá. Čo sa týka nabíjania bol som ohromený. Po zasunutý náboja na zacvaknutie nieje potrebná skoro žiadna sila, sšetko ide hladko a nepočuť žiaden hluk len jemné a príjemné zacvaknutie. Zbraň krásne lícuje hneď po prvom výstrele na asfaltového holuba som sa do nej zamiloval. Táto zbraň má dobrú stabilitu a určite patrí medzi špičky vo svojej triede. Až po prvom dni na strelnici s touto zbraňou som pochopil že DT11 sa tu nezjavila len tak z neznáma le že je za jej vývojom veľa rokov skúmania testovania a odborných znalostí z oblasti výroby zbraní a balistiky.

Túto zbraň vrelo odporúčam všetkých ktrorý maju radi športovú streľbu ale aj tým ktorý radi poľujú na pernatú zver ako kačky či sulky. Určite nebudete ľutovať kúpu tejto skvelej a univerzálnej pušky.

619
Hlasované
9165