Srnčia sviečková
1 a 1/2 kg srnčej sviečkovej
1 šálka červeného vína
1/2 šálky jablčného octu
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
štipka čerstvého tymianu
štipka čerstvého rozmarínu
Zmiešajte červené víno, jablčný ocot, cibuľa, cesnak, bobkový list, tymián a rozmarín v stredne veľkej mise. V pripravenej zmesy namarinujte srnčiu sviečkovú aspoň 12 hodín a nechajte ju odstáť v chladničke. Predhrejte rúru na 165 stupňov C°. Vyberte mäso z marinády a umiestnite na pekáč. Pečte v rúre 2 až 2 1/2 hodiny. Po dopečení nechajte zverinu odstáť po dobu 15 až 20 minút pred nakrájaním aby mäso pustilo prirodzenú šťavu. Výpek z mäsa varte ešte 10 minút aby zredukoval. Nakrájanú sviečkovú prelejte zredukovaným výpekom. Dobrú chuť.
Zmiešajte červené víno, jablčný ocot, cibuľa, cesnak, bobkový list, tymián a rozmarín v stredne veľkej mise. V pripravenej zmesy namarinujte srnčiu sviečkovú aspoň 12 hodín a nechajte ju odstáť v chladničke. Predhrejte rúru na 165 stupňov C°. Vyberte mäso z marinády a umiestnite na pekáč. Pečte v rúre 2 až 2 1/2 hodiny. Po dopečení nechajte zverinu odstáť po dobu 15 až 20 minút pred nakrájaním aby mäso pustilo prirodzenú šťavu. Výpek z mäsa varte ešte 10 minút aby zredukoval. Nakrájanú sviečkovú prelejte zredukovaným výpekom. Dobrú chuť.