Mleté chilli zo srnčieho mäsa

Dátum zverejnenia: Po, 09/26/2016 - 17:24

Ingrediencie: 

červená cibuľa, nakrájaná
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice hnedého cukru
3 šálky červeného vína
4 lyžice červeného vínneho octa
4 lyžice paradajkového pretlaku
4 šálky kuracieho vývaru
1 lyžička mletej rasce
1/2 lyžičky kajenského korenia
1/2 lyžičky chilli
2 lyžice nasekaného čerstvého koriandru
soľ podľa chuti
4 lyžice oleja
10 plátkov slaniny
1 kg srnčieho mäsa
2 šálky čiernej fazule

Postup prípravy: 

Rozpustíme maslo vo veľkom hrnci na miernom ohni. Vmiešajte cibuľu a cesnak a osmažíme po dobu 3 až 4 minúty. Primiešajte hnedý cukor a nechajte speniť ďalšie 2 až 3 minúty. Potom vmiešajte červené víno, ocot, paradajkový pretlak, kurací vývar, rascu, kajanské korenie, chilli a soľ. Povarte po dobu 30 až 35 minút, alebo kým sa zmes nezmenší o polovicu.
Zahrejte olej vo veľkej panvici na stredne - vysokú teplotu. Vmiešajte slaninu a smažte 3 až 4 minúty, alebo kým nie je opečená. Pridajte namletú alebo najemno nakrájanú zverinu. Mäso osolíme podľa chuti a pridáme maslo. Smažíme asi 15 minút pokiaľ mäso nezhnedne. Pridajte fazuľu a premiešame dohromady. Zmiešajte všetko dohromady a nechajte povariť asi 20 minút viac. Podávajte s pivom a pečivom. Dobrú chuť.

1 hod
/
30 min
172
Hlasované
9647
Postup prípravy: 

Rozpustíme maslo vo veľkom hrnci na miernom ohni. Vmiešajte cibuľu a cesnak a osmažíme po dobu 3 až 4 minúty. Primiešajte hnedý cukor a nechajte speniť ďalšie 2 až 3 minúty. Potom vmiešajte červené víno, ocot, paradajkový pretlak, kurací vývar, rascu, kajanské korenie, chilli a soľ. Povarte po dobu 30 až 35 minút, alebo kým sa zmes nezmenší o polovicu.
Zahrejte olej vo veľkej panvici na stredne - vysokú teplotu. Vmiešajte slaninu a smažte 3 až 4 minúty, alebo kým nie je opečená. Pridajte namletú alebo najemno nakrájanú zverinu. Mäso osolíme podľa chuti a pridáme maslo. Smažíme asi 15 minút pokiaľ mäso nezhnedne. Pridajte fazuľu a premiešame dohromady. Zmiešajte všetko dohromady a nechajte povariť asi 20 minút viac. Podávajte s pivom a pečivom. Dobrú chuť.