Kačacie stehno z divej kačice trochu inak

Dátum zverejnenia: St, 08/24/2016 - 12:41

Ingrediencie: 

Pomarančová kôra
6 kačacích stehien z divej kačice
6 strúčikov cesnaku
Zázvor
1 ½ lyžičky čínskej zmesy piatich korení
100 ml tmavej sójovej omáčky
1 lyžica ustricovej omáčky
1 polievková lyžica práškového cukru
100 g ryže
1 lyžica medu
Plátky čerstvej uhorky
Listy koriandra
Nakrájané chilli papriky

Postup prípravy: 

Do hrnca s vodou vložíme osolené a okorenené kačacie stehná a varíme 1 hodinu a 30 minút, kým kačica nezmäkne (ideálne je pomalé varenie po dobu 4 hodín). Vyberte kačicu osušte ju a nechajte vychladnúť, potom ju dáme odpočinúť do chladničky. Takto uvarená kačica môže stáť v chladničke až 3 dni. Rúru si predhrejeme na 220 °C.
Kačicu vložte do zapekacej nádoby a potrieme ju medom aby mala po dopečení peknú glazúru a chrumkavú kožu a posypeme zmesou 5 korení. Pečieme kožou nahor v rúre asi 25-30 minút, kým nieje koža lesklá a chrumkavá.
Podávame s ryžou, plátkami uhorky a celé to posypeme nasekaným čerstvým koriandrom a nasekanými chilli papričkami. Dobrú chuť.

1 hod
/
55 min
228
Hlasované
10531
Postup prípravy: 

Do hrnca s vodou vložíme osolené a okorenené kačacie stehná a varíme 1 hodinu a 30 minút, kým kačica nezmäkne (ideálne je pomalé varenie po dobu 4 hodín). Vyberte kačicu osušte ju a nechajte vychladnúť, potom ju dáme odpočinúť do chladničky. Takto uvarená kačica môže stáť v chladničke až 3 dni. Rúru si predhrejeme na 220 °C.
Kačicu vložte do zapekacej nádoby a potrieme ju medom aby mala po dopečení peknú glazúru a chrumkavú kožu a posypeme zmesou 5 korení. Pečieme kožou nahor v rúre asi 25-30 minút, kým nieje koža lesklá a chrumkavá.
Podávame s ryžou, plátkami uhorky a celé to posypeme nasekaným čerstvým koriandrom a nasekanými chilli papričkami. Dobrú chuť.